Column Anton van Tuyl

Aan mij om na het zomerreces weer op te starten met de maandelijkse VVD column.

Ons doel is om een beeld te schetsen waar je als raadsleden allemaal mee bezig bent.

Na in Waalwijk geboren te zijn en op 11 jarige leeftijd in Oisterwijk beland te zijn,  hebben vrienden me overgehaald om 13 jaar geleden in de politiek te stappen, omdat opmerkingen langs de zijlijn niet voldoende waren. In deze periode was ik werkzaam in de financierings- en de assurantie branche.               Bovendien was ik getrouwd en vader van 3 zoons en 2 stiefzoons, waarvan er met onze 2 kleinkinderen nog 3 zonen in Oisterwijk wonen. Alles bij elkaar was het nogal hectisch.

In mijn eerste column maakte ik opmerkingen rijdende in het treintje (de Parel Expres). Nu zou ik echter Oisterwijk-Moergestel en Heukelom van bovenaf willen bekijken daar het anders meer stoppen dan rijden wordt, omdat er ruimtelijk zoveel is uitgebreid dat er geen vaart in het treintje blijft als we op iedere locatie moeten stilstaan waar is gebouwd.

Je ziet een prachtige actieve gemeente waar het goed toeven is. Goed verdeeld over de kernen zijn de Brede Scholen gebouwd en er zijn diversen bouwplannen uitgevoerd in het kader van bouwen binnen strakke contouren. Enkele inbreidingen die er mogen zijn;  in Moergestel is dat b.v. het Avang terrein, Heerengoed en momenteel het Molenveldje. Terwijl je in Oisterwijk het Lindeplein, Oud Haarenseweg en momenteel de Past.v.d. Meijdenstraat getuigen zijn van dit project. Bovendien is er nog  ruimte en activiteiten voor enkele jaren zichtbaar zoals in Oisterwijk de Pannenschuur buiten en de K.V.L. en in Moergestel het Centrum en de Rosendries en in Heukelom worden de kavels ruimte voor ruimte bebouwd. We zullen de komende jaren nog beter maatwerk moeten leveren om aan de woningbehoefte te willen voldoen.

Het was trouwens de fijnste periode als raadslid dat ik lid was van de werkgroep Woonvisie en K.V.L. Maar dit terzijde want we moeten door.

Maar je ziet ook op de bedrijventerreinen ontwikkelingsmogelijkheden die bij deze tijd passen, daar zijn nog hedendaagse visies mogelijk. Hierbij hoort ook de aanpak van groenvoorziening en het parkeerprobleem waar we ons al enkele jaren voor inspannen, daar dit tekortschiet.

De wijzigingen die je in het buitengebied ziet als uitwerking van het gewijzigde bestemmingsplan zijn goed in beweging.

Als je dan afdaalt, omdat de tijd erop zit, zie je nog net in je ooghoeken Den Donk met ruimte voor scouting, zwembad en sporthal met goede parkeermogelijkheden en als we dat nu gaan invullen op basis van onze kernwaarden namelijk: de leefbaarheid, de gezondheid, respect voor elkaar en het economisch verantwoord zijn dan kunnen we zeggen het BLIJFT goed toeven in Oisterwijk.

Ik ben bereikbaar voor vragen en opmerkingen onder mailadres antonvantuyl@gmail.com