Aan de leestafel met raadslid Bianca Taapken

Media 2015 ben ik gestart met maandelijks een dialooguurtje: “aan de leestafel”. En met succes. Elke maand heb ik interessante gesprekken met kleurrijke mensen uit onze prachtige gemeente over hun persoonlijke ervaringen met de gemeente.

Natuurlijk kan ik niet altijd iedereen persoonlijk tot in detail helpen. Meestal kan ik mensen wel in verbinding brengen met de juiste persoon of organisatie of enkel een goed advies geven. Dit doet mij denken aan de leuke tijd in Utrecht toen ik als student werkte bij de rechtswinkel en mensen kon bijstaan bij een juridisch probleem of helpen een weg te vinden tussen alle wetten, regels en instanties.

Thema’s welke onder andere regelmatig terugkomen in de gesprekken zijn: de dienstverlening, de bereikbaarheid en het luisterend oor van de gemeente. Kortom een heldere en goede communicatie.

Een enkele keer komt er niemand naar de leestafel. Maar dan spreek ik zelf mensen aan en vraag hen naar wat voor hen belangrijke onderwerpen zijn in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom of wat ik als raadslid misschien voor hen kan betekenen.

Daarnaast ben ik gewoon nieuwsgierig van aard en fiets ik regelmatig door de verschillende wijken en bezoek ik organisaties en verengingen die ik nog niet zo goed ken.

Als volksvertegenwoordiger en liberaal is het nu eenmaal belangrijk om in een goede verbinding te staan met de samenleving. Dat betekent goed luisteren, kijken en voelen wat er speelt in de samenleving. Ik haal graag de buitenwereld bij de raad en commissies naar binnen. Uiteraard wat binnen mijn mogelijkheden ligt.

En hoe mooi is een dialooggesprek, waar we over en weer naar elkaar luisteren en ideeën kunnen bedenken?!

Voor 2017 voer ik de frequentie van mijn “leestafelgesprekken” op naar twee keer per maand en wel op vaste dagen, vaste locaties en tijdstippen. Ik heb gekozen voor de dagen dat er markt is in de beide kernen. Elke tweede donderdag en tweede vrijdag van de maand van 12.30-13.00 uur. Donderdag in het café van Tiliander in Oisterwijk en vrijdagmiddag in de Den Boogaard in Moergestel. Dit uitgezonderd de schoolvakanties en de zomermaanden:juli en augustus. Natuurlijk kunt u mij ook altijd per mail bereiken: bianca@vvdoisterwijk.nl.

Nog even de data in de eerste helft 2017 op een rij:

·         * Donderdag 12 januari | 9 februari | 9 maart |13 april | 11 mei | 8 juni (Tiliander, 12.30-13.30 uur))

·         * Vrijdag 13 januari | 10 februari | 10 maart |14 april | 12 mei | 9 juni (Den Boogaard, 15.30-16.30 uur).

En natuurlijk krijgt u van mij altijd een gratis kopje koffie.