Bianca Taapken

Mijn drie speerpunten zijn:

  1. Minder regels vanuit de overheid, meer ruimte voor inwoners en ondernemers;
  2. Een goede dienstverlening, een heldere communicatie en meer verbinding tussen inwoners, politiek en gemeente;
  3. Maatwerk in de zorg en zorg dichtbij bij de mensen.

Mijn persoonlijke motto: de aanhouder wint.


Sinds 2014 ben ik raadslid en mede commissievoorzitter van de commissie Inwonerszaken. Een hele leuke en interessante commissie, waar ik veel geleerd heb over de gemeente, de politiek, de zorg en de jeugdwet. Mijn kennis en ervaring wil ik de komende vier jaar graag nog verder uitbreiden en inzetten voor alle inwoners, die het minder goed hebben of een duwtje in de rug kunnen gebruiken. En uiteraard ben ik er ook voor de ondernemers,  de motor van onze economie. 

Wat maakt mij een goede volksvertegenwoordiger?

  • U kunt van mij verwachten een frisse kijk, passie, nieuwsgierigheid, eerlijkheid en daadkracht. 
  • Ik geloof in een nauwe samenwerking en het inspelen op de snel opeenvolgende veranderingen in de samenleving. Ook de gemeente Oisterwijk zal hier in mee moeten en op dit punt kunnen we nog wel een slag maken. 
  • Ik ben goed bereikbaar en toegankelijk voor inwoners. Misschien heeft u wel gelezen over mijn initiatief 'met Bianca Taapken aan de leestafel' in Tiliander en Den Boogaard? Ik wil er echt zijn voor de inwoners! 

Contact

Ik ontmoet u daarom graag aan een van mijn maandelijks dialooguurtjes aan de leestafel in Tiliander of Den Boogaard. Koffie en thee staan klaar! Maar ik ben ook altijd bereikbaar via mail (bianca@vvdoisterwijk.nl) of telefonisch via 06 53 23 31 19. 

Wie ben ik?

Ik ben Bianca Taapken en al meer dan 20 jaar woon ik samen met Marinus Wolfs en onze twee dochters in deze prachtige gemeente (kern Moergestel). Geboren in Hilversum en mijn jeugd in Rotterdam doorgebracht. Opgevoed met de nadruk op eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Ik ben afgestudeerd Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Nadien heb ik lange tijd in de Randstad gewoond en als communicatiestrateeg en projectleider marktonderzoek gewerkt. De laatste jaren ben ik vooral werkzaam als zelfstandig markt- en communicatieadviseur.

Na 20 jaar voel ik mij goed thuis in onze gemeente. Toen mijn kinderen nog klein waren was ik actief bij de OBS de Bienekebolders en coach bij hockeyclub HOCO. Ook heb ik aan de start gestaan van fietsdorp Moergestel. Sinds een aantal jaren ben ik lid van de Oisterwijkse Rotary club waarmee wij jaarlijks een aantal goede doelen ondersteunen en fundraising projecten organiseren. Verder volg ik bij de KBO een cursus klassieke muziek en ben ik lid van het Verbond, een clubje ambitieuze vrouwen uit onze gemeente Moergestel en Oisterwijk.

En als ik even niet werk, ben ik graag in beweging, wandel met onze hond, fiets een rondje langs de Oisterwijkse vennen of pak een terrasje. En als ik echt even rust wil, dan pak ik een goed boek of ga graag naar de sauna.