Franca van der Horst

© VVD Oisterwijk

Als Oisterwijkse in hart en nieren vind ik het belangrijk om iets terug te kunnen doen voor ons mooie Oisterwijk. In mijn geval door mijn uiterste best te doen in het lokale politieke landschap. Dat is meteen waar mijn voorliefde in de politiek ligt: Ruimtelijke Zaken. Ik mag al een aantal jaren de VVD Oisterwijk vertegenwoordigen in de commissie Ruimtelijke Zaken en dat doe ik met veel plezier.

 

Moeilijke, ingewikkelde dossiers maar juist daarom zo ontzettend interessant.

De juiste balans te vinden bij ontwikkelingen op ruimtelijk gebied, daarover meedenken, een enorme uitdaging in deze tijd. We weten allemaal dat er dingen moeten veranderen, waar we nog geen tien jaar geleden bezig waren met de ontwikkeling van LOG’s (Landbouw Ontwikkelingsgebieden waar meerdere grote veehouderijbedrijven bij elkaar geplaatst werden), moeten we nu eerder denken aan een heel andere manier om de veeteelt in te richten waarbij agrarische ondernemers de kans krijgen hun bedrijf voort te zetten op een manier die goed is voor de omgeving maar ook voor henzelf. Dat geldt uiteraard voor alle agrarische ondernemers, want we hebben in onze gemeente niet alleen met veeteelt te maken!

 

In het dagelijks leven ben ik, naast moeder van drie (volwassen) kinderen, al meer dan 20 jaar werkzaam bij Monumentenwacht Noord-Brabant. Aangezien ik altijd een voorliefde had voor geschiedenis en monumenten was dat de mooiste baan die ik op dat moment maar kon krijgen en zo denk ik er nog altijd over. Mede daardoor hou ik altijd ook een schuin oog gericht op het erfgoed in Oisterwijk en wat daar mogelijk is. Het KVL-terrein is natuurlijk al enkele jaren in ontwikkeling maar ik zie nog mooie dingen op ons afkomen in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en straks ook: Haaren!


Mail mij als je een Zoom- of Teamsmeeting wilt.