Rowan van Geloven

Wie ben ik?  

Mijn naam is Rowan van Geloven, ik ben 23 jaar oud. Sinds 2017 woon ik in Oisterwijk, oorspronkelijk kom ik uit Haaren. In mijn vrije tijd fitness ik graag, houd ik van een feestje en werk ik met veel plezier in de horeca. Tijdens de opleiding Bestuurskunde aan de Tilburg Universiteit ben ik mij in politiek gaan interesseren. Ik ben mij er van bewust geworden dat politiek invloed heeft op de leefomgeving van ieder mens. Zelfontplooiing, zelfbeschikking en zelfredzaamheid van mensen en de nodige ruimte daarvoor vind ik heel belangrijk. Leven in vrijheid zonder al te veel sociale druk die dat tegen houdt, waarbij je uiteraard een ander niet mag schaden. Dit sluit perfect aan bij de VVD. Politieke partijen hebben al jaren te maken met teruglopende ledenaantallen en dan vooral met betrekking tot jonge leden. Dat is zonde, want inwoners die zich betrokken voelen bij hun omgeving en daar iets voor willen betekenen, moeten daar invloed op kunnen uitoefenen. Dit is samen met mijn visie op vrijheid de reden dat ik mij heb aangesloten bij de VVD. 

Wat wil ik als raadslid bereiken? 

Wat ik wil bereiken als raadslid is dat alle inwoners in de gemeente ruimte krijgen om bij te kunnen dragen aan de energietransitie en duurzaamheid. Dat kan bijvoorbeeld betrekking hebben op woningen, maar ook op bedrijven. Belemmeringen in initiatieven om te verduurzamen zouden daartoe weggenomen moeten worden, tenzij dit voor een andere belanghebbende onevenredige, zwaarwegende gevolgen heeft. Om daarvoor te zorgen moeten uiteraard kaders worden gesteld. Naast bovenstaande fysische duurzaamheid vind ik sociale duurzaamheid belangrijk. Dat betekent maatwerk, kleinschaligheid en zelfredzaamheid. Wat de ontwikkeling hiervan bijvoorbeeld tegenhoudt is de nog steeds aanwezige administratieve druk om actief te kunnen worden als vrijwilliger in het (sociaal domein). 

Wat zijn mijn eigenschappen? 

Mijn eigenschappen zijn dat ik open sta voor nieuwe ideeën en verandering. Ik ben zeer ontvankelijk voor een gesprek. Ik geef waar nodig mijn grenzen aan in mijn capaciteiten en probeer zoveel mogelijk alleen beloftes te doen die ik waar kan maken. Twee mindere eigenschappen van mij zijn dat ik soms enigszins impulsief kan zijn en te snel wil doorpakken. 

Wat maakt mij een goede volksvertegenwoordiger? 

Wat mij een goede volksvertegenwoordiger maakt, is dat ik mijzelf goed kan uitdrukken. Ik fungeer graag als spreekbuis richting het gemeentebestuur namens de inwoners van de gemeente. Als ik een belofte doe, wil ik die graag waar maken. 

Wat zijn mijn speerpunten? 

  1. Ruimte voor duurzaamheid.
  2. Ruimte voor sociale duurzaamheid.
  3. Ruimte voor duurzaam ondernemen. 


Namens de VVD ben ik actief in commissie Inwonerszaken. Je kan mij makkelijk bereiken via 06 – 15 01 34 82 of mailen: r.s.vangeloven@tilburguniversity.edu.