Perspectiefnota : Infrastructuur, huurwoningen en fietspad

Perspectiefnota : Infrastructuur, huurwoningen en fietspad

Op 9 juni heeft een van de belangrijkste raadsvergaderingen van het jaar plaats gevonden.

Tijdens deze vergadering werd namelijk de Perspectief Nota (PPN) gepresenteerd. In deze nota geeft het college aan wat er is bereikt tot op dit moment en wat men in deze raadsperiode nog aan wensen heeft.

In de PPN worden dikwijls veel voorstellen gedaan die op de ruimtelijke invulling van onze gemeente betrekking hebben, zoals de woningbouw en de totale infrastructuur.

Er waren hiervoor door ons 3 moties voorbereid, aan raadslid Anton van Tuyl de taak om deze in te brengen en te verdedigen.

Na een debat over de voor en tegens met de andere politieke partijen, bleek dat onze zienswijzen op unanieme steun konden rekenen.

Het wachten was op de reactie van het college, dat tenslotte hun goedkeuring  moet geven om tot uitvoering over te gaan.

Bingo wij als VVD haalden hun fiat binnen voor alle drie de moties.

In de 1ste motie gaven wij opdracht om meer woningen beschikbaar te stellen voor sociale woningbouw, daar we vermoeden dat de impuls van E 500.000,00 hier niet voldoende voor is.

De wachttijd voor woningzoekenden is al lang. We zien hier graag actief en krachtig beleid om tot oplossingen te komen.

Onze 2de motie behandelde de totale onderhoud situatie van de wegen, trottoirs, plantsoen en bermen in onze gemeente. Niet alleen wij doch ook onze collegae waren van mening dat er in beeld gebracht moet worden waar te beginnen om de infrastructuur op een beter niveau te brengen. Indien nodig moet hier meer geld voor vrij gemaakt worden. Er zijn namelijk meer problemen zoals de Beukendreef en het fietspad Haghorst-Moergestel.

Over het fietspad ging onze 3de motie. Er is nog veel onduidelijk o.a. het tracé, hoeveel subsidie is te verwachten en wat zijn de kosten voor aanleg? Wij willen meer zekerheid in beeld krijgen voordat er een definitief standpunt kan worden ingenomen.

Ook deze raadsvergadering hebben we de voorstellen kritisch bekeken vanuit ons motto: Ondernemend, realistisch en inwonersgericht.

Voor meer informatie kijkt u op www.oisterwijk.vvd.nl, of volg ons op twitter en facebook.