Amendementen en moties VVD tijdens raadsvergadering 12-11

Donderdag 12 november stond de raadsvergadering in het teken van de begroting 2016 en de belastingenverordeningen 2016. Het doornemen van de begroting is een van de politieke hoogtepunten van het jaar. De belastingverordeningen waren voor Pro een hamerstuk maar de VVD had nog wel wat aanpassingen.

Al jaren is het ons, vele ondernemers en bewoners van het centrum een doorn in het oog dat men in het centrum maar 1 uur mag parkeren. Voor het bezoek aan familie, horeca, de winkels en de vele kunstgaleries is 1 uur echt te weinig. Op initiatief van VVD raadslid Patrick Simons is er een amendement geschreven om de parkeerduur in gebied C (de Lind en Dorpsstraat) van 1 naar 2 uur op te rekken. Dit is samen met AB ingediend en in de raad gesteund door de beide oppositie partijen.

In de commissie algemene zaken had raadslid Con van Beckhoven al gepleit voor het bevriezen van de precariobelasting voor de horeca. PGB had hier een uitstekend amendement voor geschreven en dat heeft de VVD samen met AB in de raadsvergadering gesteund.

Via raadslid Anton van Tuyl vroeg de VVD aandacht voor de parkeerproblemen op Den Donk en ’t Seuverick middels een motie. Op Den Donk willen we tijdelijk extra parkeerplaatsen aanleggen om de druk te verlagen en we de handen vrij hebben om het hele gebied te onderzoeken voor de inpassing van een zwembad en een sporthal. Deze tijdelijke parkeerplaatsen zouden dan op de hoek Sportlaan/Moergestelseweg moeten komen. Bij de petanque vereniging wil de VVD permanente extra parkeerplaatsen.

Daarnaast vroegen we via een motie aandacht voor de revitalisering van de bedrijventerreinen Kerkhoven en Stokeind. De VVD vroeg met name om te kijken naar een verbetering van de bereikbaarheid van de sportfaciliteiten op Stokeind voor de jeugdige Moergestelnaren  die hier wandelend en fietsen heen gaan. Helaas steunden Pro en PGB deze motie niet maar AB wel. Als studiegebied voor uitbreiding van bedrijventerreinen hebben wij gedacht aan Scheerman Zuid.

Al met al weer een succesvolle raadsvergadering.