Patrick Simons

© VVD Oisterwijk

Mijn naam is Patrick Simons. Vanaf mijn geboorte in topjaar 1972 heb ik tot mijn 21e met heel veel plezier in Moergestel gewoond. Mijn vader woont nog steeds in mijn ouderlijk huis en ik kom er nog erg vaak. Na een korte omzwerving door Tilburg en Udenhout ben ik in 2002 samen met mijn vrouw in Oisterwijk komen wonen. In de Bunders vonden wij een mooie woning nabij het centrum en tegen de sportvelden aan (mijn vrouw is bij die laatste meer te vinden dan ik). In 2004 kwam onze eerste zoon ter wereld en in 2006 onze tweede. We wonen in een prachtige en fijne buurt en we zijn blij dat onze jongens hier kunnen opgroeien. 


Mijn hele werkzame leven heb ik bij diverse kleinere en grotere ICT partijen in Nederland en België gewerkt om op 31-12-1999 naar de KvK te gaan om voor mezelf te beginnen. Op 1-1-2000 was de inschrijving van Siem-IT verwerkt. Met Siem-IT ontzorg ik bedrijven op het gebied van hun complexe en minder complexe ICT-vraagstukken. Het klantenbestand van Siem-IT is erg divers en gaat van eenpitters tot bedrijven met honderden medewerkers in dienst, met name in de private sector. 
De politiek heeft altijd mijn interesse gehad en in 2002 ben ik lid geworden van de VVD. Eerst als sympathisant en daarna jaren als bestuurslid. In 2012 ben ik 6 jaar met veel plezier raadslid geweest en de komende periode wil ik me weer als raadslid inzetten om de vernieuwde gemeente Oisterwijk weer te laten glanzen als de parel die ze is. 
Mijn speerpunten liggen met name op de financiële handel en wandel van de gemeente. Alles wat de gemeente doet, wordt met publiek geld betaald waar inwoners doorgaans hard voor moeten werken en ondernemers veel risico voor lopen. Alleen in een financieel gezonde gemeente kun je alle inwoners en bedrijven goed ondersteunen. Als stip op de horizon zie ik eindelijk een tunnel onder het spoor op de Moergestelse weg. Zulke plannen zijn alleen te behalen als we controle hebben en die mist de laatste 2 jaar in Oisterwijk.


Naast mijn eigen bedrijf en mijn politieke werkzaamheden zet ik me ook graag voor anderen in. Zo ben ik jaren lang de collecte coördinator van de Nierstichting in Oisterwijk geweest. Heb ik DEC-Oisterwijk mee opgericht en zit ik inmiddels al weer een paar jaar in het bestuur van  Ondernemersvereniging de Toestroom. Als verenigingen in Oisterwijk iets op ICT gebied nodig hebben, zal ik dat graag voor ze regelen.


Mijn portefeuille: Algemene Zaken (AZ)


Als kandidaat-raadslid vind ik de volksvertegenwoordigende rol erg belangrijk, daarom wil ik graag voor u bereikbaar zijn. Dat kan via mail op patrick.simons@vvdoisterwijk.nl of telefonisch via 06-18234325.