Column Patrick Simons

Er valt wat te kiezen

Carnaval en de vakantie van mijn kinderen is weer voorbij. Op het politieke vlak is er echter weinig rust geweest. In Oisterwijk ben ik bezig geweest met allerlei punten. Een daarvan is het opnemen van de kern Haaren in de gemeente Oisterwijk. Dat is zowel voor de meeste inwoners van Haaren als die van Oisterwijk logisch, er is al een eeuwenoude warme band tussen de twee plaatsen. Omdat het een grote aanpassing is, zouden er verkiezingen moeten volgen. Afhankelijk van de datum van samenvoegen (wat altijd op 1-1 van een jaar gebeurt) zouden er extra verkiezingen nodig zijn in november 2019. Dat zou vrij kort zijn na de reguliere gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Het is dan beter de verkiezingen van 2018 door te schuiven naar november 2019.

Dit is tevens de laatste Nieuwsklok voor de 2e Kamerverkiezingen. Uiteraard hoop ik dat de VVD daar weer sterk uit naar voren komt. Het zal me niet verbazen als de PVV (toch) de grootste wordt, maar dat is voor geen enkele partij een serieuze coalitiepartner. Voor de VVD zijn in mijn ogen het CDA en D66 logische partners. Er zijn verschillen, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Aan de linkerflank is daar toch weer de PvdA. Hun afstraffing is toch forser dan ze verdienen, dat komt waarschijnlijk ook door het links populisme van Jesse Klaver. Van de linkse partijen is GroenLinks toch wel mijn favoriet. De VVD zou wel wat groener mogen zijn in mijn ogen. Maar GroenLinks laat het realisme varen (in ieder geval niet rijden). Deze grachtengordelclub (5 van de eerste 10 verkiesbare wonen in Amsterdam) wil namelijk het autorijden voor Nederland onbetaalbaar maken. In Oisterwijk waar veel mensen dagelijks met de auto naar hun werk gaan (in Tilburg, Den Bosch of Eindhoven), gaat gezinnen dat 100-en Euro’s per maand extra kosten. Maar als zij die onzalige plannen zouden laten gaan, dan mogen ze wat mij betreft aanschuiven in het volgende kabinet.

Belangrijk is ook de afvaardiging uit Brabant. Over VVDer Klaas Dijkhof maak ik me geen zorgen, die komt er wel in. Sjoerd Potters is net burgemeester geworden in de Bilt. De volgende Brabander op de lijst is dan Thierry Aartsen. Als u VVD stemt, dan hoop ik dat u op Thierry Aartsen stemt, de #46 op de lijst.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over dit stuk, dan kunt u mij mailen op patrick@vvdoisterwijk.nl