VVD-ACHTERBAN VÓÓR KRACHTIGE OPPOSITIE

Aan de vermeende spraakverwarring omtrent de politieke rol van de Oisterwijkse VVD-fractie, is gisteren resoluut een einde gekomen. Tijdens een drukbezochte ledenbijeenkomst in Cultuurcentrum Tiliander, sprak de liberale achterban zich eenduidig uit vóór een krachtige oppositierol. De VVD-fractie kreeg daarmee unanieme steun voor haar besluit om geen handtekening te plaatsen onder het raadsprogramma.

© VVD Oisterwijk

“Kiezers hebben recht op een partij die zich sterk maakt voor dátgene wat hen is voorgehouden. Zeker in Oisterwijk waar de VVD 25% meer stemmen kreeg dan 4 jaar geleden. Het huidige concept-raadsprogramma komt echter nog niet in de buurt van onze opvattingen en visie voor Oisterwijk. Om over de financiële onderbouwing nog maar te zwijgen,” aldus fractievoorzitter Anne Cristien Spekle. De opdracht aan de 4-koppige VVD-fractie luidt dan ook om de komende 2,5 jaar met open vizier oppositie te voeren en het nieuwe college alternatieve oplossingen te presenteren.

 

Wethouderskwestie

De Oisterwijkse VVD-achterban vond het verder opmerkelijk dat de beoogde wethouders al met naam en foto in de krant stonden, nog voordat het raadsprogramma was vastgesteld. Een wethouder draagt immers volledige verantwoordelijkheid voor het beleid dat hij of zij moet uitvoeren. Ook werd gevraagd waarom er geen neutrale kandidaten van buitenaf zijn aangetrokken en waarom de huidige kandidaten niet op kennis en kwaliteiten zijn getoetst.

 

Constructief

Ook in de oppositierol zal de VVD zich constructief opstellen en werken vanuit respect en vertrouwen. Maar dat is voor de bestuurderspartij met landelijke achtergrond vanzelfsprekend. Op de geplande raadsvergadering van donderdag 17 mei geeft de VVD-fractie verdere uitleg over de toekomst.