Zwalkende coalitie doof voor inwoners

Niet luisteren maar volledig negeren, dat is de nieuwe aanpak van met name PrO, AB en CDA omtrent 27 geplande huurwoningen aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk. Met slecht onderbouwde argumenten gaan zij volledig voorbij aan verkeersveiligheid en privacy en lijken zo vooral AB-wethouder Peter Smit in het zadel te willen houden.

© VVD Oisterwijk

Wethouder Smit wil - zonder enige inspraak of dialoog met de omgeving - de huidige bestemming van bedrijventerrein omvormen tot woonbestemming. De VVD is eveneens groot voorstander van woningbouw maar wel in een prettige en vooral veilige woonomgeving. Achteruitrijdende vrachtwagens in dezelfde straat, dragen daar volgens hen niet aan bij. Woningbouw op deze locatie past gewoon niet en zet daarnaast de aanwezige bedrijven volledig klem. De VVD lijkt nu de enige te zijn die hierover graag vooraf in gesprek gaat met omwonenden en belanghebbenden.

 

PrOntluisterend

Amper een jaar geleden voerden alle partijen campagne met de belofte voortaan (beter) te luisteren naar de inwoners. Ontluisterend is dat PrO met slappe knieën alle eerdere bezwaren laat vallen. En samen met AB en CDA inwoners en ondernemers volledig passeert. Of PGB de rug wel recht houdt, valt nog te bezien. Gesprekken tussen de VVD, aanwonenden en gevestigde ondernemers wijzen er immers duidelijk op dat woningbouw op deze plek niet bepaald leidt tot een prettige en veilige leefomgeving. Bouwen ten koste van alles, zelfs van veiligheid en leefgenot.


Doorstromen

De VVD pleit voor maximale woningbouw in Oisterwijk en Moergestel, maar niet alleen in het goedkope / sociale segment. Juist in de gemeente Oisterwijk is de vraag naar middensegment woningen vanaf € 185.000,- veel groter en die zorgt aan de onderkant voor doorstroming en ruimte voor starters. Huren en kopen zijn sowieso onlosmakelijk met elkaar verbonden.