Oisterwijk bekent kleur

De VVD steunt de motie van AB om van Oisterwijk een regenbooggemeente te maken. Een regenbooggemeente spant zich actief in voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van haar LHBTI*-inwoners.

© VVD Oisterwijk

Nederland telt al ruim 50 regenbooggemeentes waaronder Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. De rijksoverheid ondersteunt aangesloten gemeentes met subsidie. In Haaren heeft de VVD-fractie onlangs ook een regenboogmotie ingediend, een idee dat in Oisterwijk door Inge van Beers van AB enthousiast is opgepakt.

 

TOLERANTIE

Voor de VVD zijn tolerantie en verdraagzaamheid belangrijke kernwaarden. Nederland heeft sowieso altijd voorop gelopen bij het borgen van gelijke rechten voor LHBTI’ers. Er is al veel bereikt nu scholen geen leraren mogen afwijzen of ontslaan vanwege hun geaardheid en er geen weigerambtenaren meer worden aangesteld. De wet is misschien bijna op orde, discriminatie in de samenleving bestaat nog steeds. Jongeren gebruiken ‘homo’ nog steeds als scheldwoord en LHBTI’ers voelen zich op school, op straat en op hun sportclub niet altijd veilig. Dat zullen wij nooit accepteren. Daarom moet er op school veel aandacht voor homoseksualiteit en genderidentiteit zijn. En moeten we daders van pesterijen, bedreigingen en geweld hard aanpakken.


* homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een interseks conditie