KABINET RUTTE III STRIJKT NEER IN OISTERWIJK

Dinsdag 20 augustus arriveert Mark Rutte met zijn kabinetsploeg in Oisterwijk voor hun jaarlijkse heisessie. Zij krijgen dan aan het Klompven een bijzonder fraai stukje van de Parel in 't Groen te zien.

Dat was 75 jaar geleden wel anders, toen minister-president in ballingschap Pieter Gerbrandy eind oktober uit Londen aankwam bij Mansion Hotel Bos & Ven aan het Klompven.  Vanuit Oisterwijk bestuurde hij het reeds bevrijde Zuid-Nederland tot aan bevrijdingsdag 5 mei 1945.

75 jaar Vrijheid

Voor de VVD als 'Volkspartij voor Vrijheid en Democratie' is 75 jaar Vrijheid een bijzondere mijlpaal. Een prima initiatief dus van burgemeester Hans Janssen en Commissaris der Koning Wim Van de Donk om het kabinet Rutte III in Oisterwijk uit te nodigen! Wat ons ook positief stemt is de landelijke zetelpeiling die uitwijst dat de VVD er momenteel met 29 zetels weer het beste voor staat! Een mooie opsteker ook voor het voormalig Oisterwijkse VVD-gemeenteraadslid en huidig minister Cora van Nieuwenhuizen, die haar collega's ongetwijfeld nog veel meer moois vertelt over onze prachtige gemeente!