SOCIALE VERDIEPING TILIANDER: TWEE VLIEGEN IN EEN KLAP

Onlangs vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe sociale verdieping. Maatschappelijke organisaties zoals Amarant, Contour De Twern en Vluchtelingenwerk werken voortaan samen vanuit 1 centrale locatie op de eerste verdieping van cultuurcentrum Tiliander.

© VVD Oisterwijk

Oisterwijk vangt daarmee twee vliegen in een klap. Inwoners kunnen immers voortaan op 1 centrale plek terecht voor al hun zorg- en hulpvragen. En de ruimte die door de verhuizing van de bibliotheek vrijkwam is hiermee goed ingevuld. De VVD is erg enthousiast over deze recente ontwikkeling, die voor de gemeente immers extra inkomsten oplevert.

 

Meer huuropbrengst

Zowel het pand van Tiliander als dat van Den Boogaard in Moergestel zijn eigendom van de gemeente Oisterwijk. De stichting cultuurcentra Oisterwijk Moergestel (COM) huurt beide panden en is daarmee financieel verantwoordelijk voor de bezetting. Toen in 2017 de Bibliotheek Oisterwijk aangaf te willen verhuizen naar de benedenverdieping van Tiliander, ontstond er op de eerste verdieping flinke leegstand. En leegstand betekent minder huuropbrengst en hogere kosten. Op initiatief van de raad zijn de sociale partners die in de Blokshekken zaten nu verhuisd naar Tiliander. Behalve Amarant, Contour de Twern en Vluchtelingenwerk zijn dat Farent, GGD, Impegno, Indigo, Kredietbank Nederland en stichting MEE.

 

Centraal loket

Met de extra huurinkomsten worden ook de culturele doelstellingen en ambities van onze amateurverenigingen geborgd. Tiliander en Den Boogaard vormen immers de thuisbasis van talloze muziek-, dans- en toneelverenigingen. Denk daarbij aan de VOS, die Naemloose Speelers, Jongerenwerk, Het Oisterwijks Orkest en alle harmonieën. Ook de seniorenverenigingen van Oisterwijk en Moergestel, LOVO en Citymarketing Oisterwijk zijn thuis aan het Lindeplein of St. Jansplein. Bianca Taapken dringt bij wethouder Vatta nog aan om éen centraal loket te realiseren, dat zowel laagdrempelig als goed zichtbaar is. Ook maakt zij zich hard voor 1 centraal telefoonnummer dat inwoners kunnen bellen voor al hun zorg- en hulpbehoeften.