PATRICK SIMONS TERUG BIJ VVD OISTERWIJK

De VVD-Oisterwijk draagt a.s. donderdag Patrick Simons (47) voor als ‘nieuw’ raadscommissielid. Simons is sinds 2003 onafgebroken lid van de liberale partij en zat eerder 6 jaar voor de VVD in de Oisterwijkse gemeenteraad.

© Foto: Masja Vlaminckx

Vorig jaar ontbrak zijn naam op de kandidatenlijst, vanwege een vermeend aandeel in de affaire omtrent een nepaccount op Facebook. Het VVD-bestuur vond dat Patrick tekortgeschoten was in zijn uitleg daarover en daarom toen geen recht had op een verkiesbare plaats. Nu hij lang genoeg op de bank heeft gezeten, krijgt hij met het oog op de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen eind 2020 weer alle ruimte om zich lokaal en politiek in te zetten.


Ongezouten

Simons staat – net als veel andere politici - bekend om zijn scherpe en ongezouten mening. Op Twitter en social media ventileert hij regelmatig zijn persoonlijke en liberale standpunten. Die hoeft hij van zijn liberale collega’s overigens ook geenszins voor zich te houden. Zij zien uit naar de terugkeer van hun ondernemende en onderlegde collega. Wel verlangt de fractie van elk lid om actief bij te dragen aan werkbare verhoudingen, waar ook Simons zich volop voor gaat inzetten.