RUBEN BREKELMANS KANDIDAAT TWEEDE KAMER

Tijdens de ALV2 op woensdag 26 augustus a.s. draagt het bestuur de kersverse Oisterwijker Ruben Brekelmans (34) voor als kandidaat voor de VVD tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. Graag stelt hij zich hier alvast aan onze leden voor.

"Enkele maanden voor mijn eindexamen stapte ik op de bus van Kaatsheuvel naar Tilburg voor mijn eerste bijeenkomst van de JOVD Hart van Brabant. Het was 2003 en Nederland krabbelde langzaam op uit de internetcrisis. Ik wilde meepraten over hoe we er weer sneller bovenop konden komen. Al snel wist ik het zeker: ik ben liberaal en wil met de VVD mensen nieuwe kansen bieden! Momenteel bevinden we ons opnieuw in een crisis. Vele ondernemers en werknemers worden hard getroffen. Er zijn fundamentele politieke keuzes nodig, bijvoorbeeld om passende steun te bieden aan ondernemers en omscholing toegankelijk te maken voor mensen van alle leeftijden. Juist in deze tijd ben ik extra gemotiveerd om mij kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer.


BUITENLANDBELEID

Naast mijn huidige werk als Programmadirecteur op het ministerie van Justitie en Veiligheid, ben ik binnen de VVD vooral actief als Haya-trainer en voorzitter van het Thematisch Netwerk Internationaal. Ook was ik voorzitter van de programmacommissie voor de Europese Verkiezingen. Als Kamerlid wil ik eraan bijdragen dat we met ons buitenlandbeleid Nederland veilig houden en bedrijven beter ondersteunen. Juist nu moeten we nieuwe handelsafspraken maken en durven optreden tegen oneerlijke concurrentie.


OISTERWIJK

De afgelopen jaren heb ik eerst in Tilburg en daarna in Amsterdam, Londen en Boston gewoond. Mijn vriendin en ik hebben er bewust voor gekozen weer terug naar Brabant komen, dichtbij onze families en oude vrienden. We zijn deze zomer verhuisd en voelen ons helemaal thuis in het prachtige Oisterwijk. Ik kijk ernaar uit om binnenkort (weer) veel VVD’ers in Hart van Brabant te ontmoeten!"


Oisterwijk, augustus 2020

Ruben Brekelmans