DANKERS MAAKT HAAREN BLIJ MET DOOIE MUS

“Haarenaren gaan in Oisterwijk minder aan de gemeente betalen”, kopte Brabants Dagblad deze week. Met het voorbeeld van een ‘vrijgezel in een koopwoning van 3,5 ton’ rekent PGB-wethouder Dankers zich rijk en becijfert dat Haarenaren straks in Oisterwijk flink minder betalen aan onroerendzaakbelasting, riool en afval. Voor een alleenstaande in een huurwoning zou het voordeel nog groter zijn.

© VVD OISTERWIJK

Het is duidelijk dat er verkiezingen aan komen en dat de portefeuillehouder het halve verhaal maar vertelt, in een poging zijn financiële straatje schoon te vegen. In Oisterwijk mogen inwoners immers met ruim 20% OZB-verhoging achteraf opdraaien voor de ontstane tekorten. En ook de nieuwe Haarense burgers mogen op voorhand al opdraaien voor de financiële wanorde die de huidige coalitie van PGB, PrO, AB en CDA in amper 2 jaar hebben veroorzaakt. Financieel wanbeleid van de bovenste plank en volstrekt ongeloofwaardig uit de mond van een wethouder die zijn kiezers twee jaar geleden nog beloofde zelfs geld terug te gaan geven. Bovendien rekent de wethouder met toekomstige OZB-verhogingen die niet aan hem zijn, maar aan de nieuwe gemeenteraad. (zie bijlage voor uitleg)

Cartoon: Verkiezingscampagne PGB 2018 - Luc Verschuuren


Rooskleurig 

Haarense woningbezitters gaan er dus zeker niet op vooruit en dat is in de huidige tijd ook best begrijpelijk. Maar als VVD gaan we geen loze beloftes doen, ook al komen de verkiezingen er aan. Wel stropen wij de mouwen op om orde op zaken te stellen, zowel op financieel als op bestuurlijk vlak. Het opruimen van de rommel die de huige coalitie straks achterlaat, zal niet makkelijk zijn. Maar voordat we weer de rekening bij de inwoners op het bordje leggen, steken we eerst de hand in eigen boezem. We voorzien sowieso een kostenbesparing van zo’n 20% na de samenvoeging van onze gemeentes, door efficiënter te werken. Ook kan kritisch gekeken worden naar het huidige ambtenarenapparaat en naar de inhuur van allerlei dure externe bureaus en specialisten.