SAMEN STERKER VERDER

Bijna een jaar geleden was het een 56-jarige inwoner van Loon op Zand, die als eerste positief werd getest op Corona. Vanaf dat moment zijn we in Oisterwijk, Nederland en de rest van de wereld in een ware rollercoaster beland. Wat nog onschuldig begon met een waarschuwing om geen handen meer te schudden en in onze ellebogen te niesen, ging van kwaad tot erger.

Veel zelfstandig ondernemers, zzp-ers en bedrijven worden al maandenlang ernstig in hun bestaanszekerheid bedreigd. Met enorme steunpakketten probeert het kabinet Rutte hen er doorheen te loodsen. Of het toereikend is, zal moeten blijken. En de afgelopen weken zijn onze levens nog verder op de proef gesteld, door nieuwe maatregelen om het Corona-virus te bestrijden. De avondklok is daarvan onbetwist de meest ingrijpende, met lege straten vanaf 21.00 uur ’s avonds als gevolg.

 

Afblijven met je poten!

Helaas werden we in Oisterwijk na de invoering van de avondklok meteen al opgeschrikt door een paar autobranden. En leken de ongekend vernielzuchtige rellen even ook Oisterwijk te bereiken. Gelukkig bleef dat bij anonieme berichten en opruiing op social media. Wel werd er terrasmeubilair van een plaatselijke horeca-ondernemer (foto) op De Lind ontvreemd. Vandalisme uit verveling of rellen uit onvrede? Wat de VVD betreft maakt dat niets uit: van andermans eigendommen blijf je gewoon met je poten af! Zeker in deze ellendige tijd is voor de VVD dergelijk relgedrag of vernielzucht onacceptabel!

 

Licht in de tunnel

De overheid zet alles op alles om onze vrijheid zo snel mogelijk weer terug te geven. Om uit deze ongekende crisis te komen. Iedereen die daaraan twijfelt, moet vooral in z’n eigen spiegel kijken. Zelfs de stroperige start van het vaccineren, mag geen excuus zijn om de maatschappij te ontwrichten. Natuurlijk vangen hoge bomen veel wind en worden ministers en beleidsmakers afgerekend op hun behaalde resultaten. Maar nu er eindelijk licht is aan het eind van de tunnel, moeten we samen nog even volhouden. Om daarna de boel te kunnen versoepelen en hopelijk terug te keren naar het normale leven. Want alleen samen komen we sterker verder!