IN MEMORIAM: ANTON VAN TUYL

“Dinsdag 19 oktober vroeg Anton mij om zijn gastheerschap over te nemen bij Ondernemersvereniging De Toestroom, waarvan hij al sinds 1993 actief lid was. Hij lag met 40 graden koorts in bed en bleek ondanks zijn dubbele vaccinatie met COVID besmet te zijn. Nu amper 4 weken later bereikt ons het trieste bericht, dat Anton de strijd niet heeft kunnen winnen en afgelopen zondag overleed. Geen tijd meer om afscheid te nemen, geen tijd voor een bakkie, een laatste gesprek of een laatste tip.

© Masja Vlaminckx

In de zomer van 2014 maakten wij samen de overstap van CDA naar de VVD Oisterwijk. Los van politieke kleur of partijprincipes ging het Anton namelijk maar om één ding: zich met hart en ziel inzetten voor Oisterwijk waar hij al sinds zijn 11e woonde. Sinds 2003 was Anton gemeenteraadslid en ontving daar in 2018 een koninklijke onderscheiding voor. Zijn credo luidde: “Het moet goed wonen, werken en recreëren zijn in Oisterwijk.” Hij beet zich vast in Ruimtelijke Zaken, een gebied waar zijn hart lag. Dossiers waar hij zijn kennis en kunde liet gelden waren de Brede Scholen, ontwikkeling Pastoor van der Meijdenstraat, parkeren centrum, Tiliander, voetbalfusie, sportpark Den Donk en als lid van de werkgroep Woonvisie en KVL. Om niet alleen te debatteren maar ook zaken voor elkaar te krijgen, bereidde Anton zich uitermate goed voor en ging in discussie met college en raadscollega’s.

Ook in tal van andere lokale initiatieven speelde Anton een actieve rol zoals bij de Stichting Vrienden van het Hertenkamp, als voorzitter van het Rode Kruis of in zijn verzet tegen metershoge geluidsschermen langs het spoor in Oisterwijk.

Na de verkiezingen van 2018 kwam Anton niet meer terug in de Raad maar bleef op de achtergrond actief en betrokken. Iedereen kon altijd een beroep op hem doen, op zijn lokale kennis en expertise. We zullen dat zeer gaan missen! Met Anton verliest de VVD, maar zeker ook Oisterwijk een gedreven politicus en een betrokken inwoner. We wensen Patricia, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verlies van hun man, vader en opa.”

 

VVD Oisterwijk
Con van Beckhoven, Raadslid