In Memoriam : Ton Willekens

Afgelopen week bereikte ons het droeve bericht dat op weg naar een familiebijeenkomst in Canada Dhr. Ton Willekens aan een hartstilstand is overleden. Ton was vanaf 1981 lid van de VVD en heeft van 1982 tot en met februari 1985 een raadszetel bekleed voor onze partij.

Vanuit zijn professionele achtergrond als bedrijfseconoom was zijn aandacht vooral gericht op het financiële reilen en zeilen van de gemeente. Reeds bij zijn eerste begrotingsbehandeling legde hij een probleem op tafel. Hij kon geen begroting goedkeuren voordat er een degelijk, goedgekeurd financiël jaarverslag van het voorgaande jaar aan ten grondslag lag. Het is in zijn raadsperiode altijd zijn stokpaardje gebleven om de financiële cyclus van de gemeente degelijk en transparant uit te voeren.  

Drukke werkzaamheden , in het toen snel groeiende bedrijf ASML waaraan hij verbonden was, hebben hem toen doen besluiten om zijn periode niet helemaal af te maken. Dit hield echter niet in dat hij niet meer betrokken was bij Oisterwijk en met name bij de VVD.

Jarenlang heeft hij deel genomen aan politieke discussies binnen de partij en op de maandelijkse politieke bijeenkomsten in de Gulle Ark was hij samen met zijn maten van Oude stijl Jazzgenootschap Ons Genoegen muzikaal actief om die bijeenkomsten luister bij te zetten.

Wij zullen ons Ton blijven herinneren als een, intelligente, maatschappelijk betrokken en aimabele man.

Namens bestuur en leden wensen wij Brigitte, zijn vrouw en zijn gezin heel veel sterkte om dit plotselinge verlies te verwerken.

 

Wilna Nagel

Voorzitter