VVD vraagt aandacht voor verkeersveiligheid en parkeerproblematiek

De VVD Oisterwijk vroeg in de laatste raadsvergadering op een ludieke manier aandacht voor enkele knellende ruimtelijke zaken.

De VVD wil veiligheid op straat voor zowel fietsers, automobilisten als voetgangers. Daarom wil de VVD dat in de Kerkstraat en de Hoogstraat niet aan beide zijden van de weg gefietst wordt. Daarvoor is in beide drukke straten te weinig ruimte. Als bewijsvoering heeft de VVD fractie een paar foto’s overhandigd aan wethouder ruimtelijke orde, Wim Lemmens, en gevraagd hierop actie te ondernemen.

VVD vraagt ook aandacht voor de parkeerproblematiek in Oisterwijk. Ondernemend Oisterwijk floreert, mede door de aantrekkende economie en goed ondernemerschap. Daarom heeft de VVD aan het college gevraagd om te kijken of er extra parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd aan de Nedervonder. Nu is daar een groenstrook tussen het spoor en de weg, welke nu ook al vaak wordt gebruikt om te parkeren, hetgeen eigenlijk niet mag. Extra parkeerplaatsen hier kan een oplossing bieden, eventueel met een bijdrage van de omliggende ondernemers. 

VVD Oisterwijk besluit haar betoog door aan de wethouder Lemmens een parkeertegel te overhandigen. VVD fractielid Anton van Tuyl (woordvoerder ruimtelijke zaken) verzoekt de wethouder om de parkeerplaatsen op bijvoorbeeld de Dorpsstraat en het Sint Jansplein beter zichtbaar te maken. Al vele jaren klagen inwoners, winkelend publiek en ondernemers terecht over de onduidelijke signalering van de verschillende parkeerplaatsen. Hierdoor lopen inwoners en de vele toeristen die naar Oisterwijk komen de kans op een boete. Ondernemers vrezen hierdoor klandizie, maar ook is het bekeuren op basis van onduidelijke parkeervakken, niet goed voor het imago van Oisterwijk.