Hoe betrek je jongeren bij (lokale) politiek?

Hoe betrek je jongeren uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom meer en actief bij de lokale politiek? Die uitdaging is een groep jonge enthousiaste raads- en commissieleden onlangs aangegaan.

© VVD Oisterwijk

Rowan van Geloven (VVD), Inge van Beers (AB), Myrte Hesselberth en Stefanie Vulders (PrO), Marieke Moorman (PGB) en Geertje Mink (CDA) werken hun ideeën momenteel uit en presenteren deze eind november aan elkaar. Zij worden daarin bijgestaan door burgemeester Hans Janssen, wethouder Dion Dankers en Daniëlle Robijns (griffier). 


Wie de jeugd heeft

Rowan studeert Bestuurskunde aan de Tilburg University en is met zijn 24 het jongste VVD-commissielid. In de jongeren-denktank gaat hij meewerken aan gastlessen op scholen, maatschappelijke stages en een politieke jongerendag. 2College Durendael organiseert overigens al jarenlang zo’n politieke dag voor haar leerlingen. VVD komt daar als landelijke partij al sinds jaar en dag als grote favoriet uit de bus! Zo'n 40% van de 430 stemmen uit de bovenbouw Havo / VWO ging in 2017 naar de liberalen. Als het gezegde ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ klopt, dan ziet het er de komende jaren gunstig uit voor de Oisterwijkse VVD!